Instal·lació de càmeres de videovigilància en elements comuns
Immobiliari
Una propietària va demandar la comunitat de propietaris al·legant que la instal·lació de càmeres de videovigilància vulnerava la seva privacitat en gravar l'interior del seu habitatge, i n'exigia la retirada i una indemnització per danys morals.
La comunitat al·lega que les càmeres es van instal·lar legalment, no gravaven l'interior dels habitatges i que s'accedia a les gravacions només per motius judicials, protegits per la llei o per decisions aprovades per la junta de propietaris.
El Tribunal Suprem conclou:
- que no hi ha evidència d'intrusió a l'interior de l'habitatge,
- que la instal·lació de càmeres tenia una finalitat legítima de seguretat,
- que l'accés a les gravacions estava justificat i que tot això respectava els requisits legals.
També destaca que el sistema de videovigilància respecta el principi de proporcionalitat en la seva incidència en el dret a la privacitat, ja que és una mesura idònia i necessària per a la finalitat perseguida, sense que sigui desproporcionada.
Pel que fa al dret a la pròpia imatge, afirma que els mateixos arguments per justificar la legitimitat de l'afectació del dret a la intimitat s'apliquen igualment al dret a la pròpia imatge.
La instal·lació de les càmeres a l'edifici es considera vàlida, ja que compleix amb la legislació aplicable i no compromet els drets fonamentals del demandant.
Els nostres professionals poden assessorar-vos adequadament sobre el funcionament de la vostra comunitat segons els requisits normatius, així com sobre les mesures oportunes en defensa dels vostres drets.